Privatister som melder seg på en påmeldingsliste via privatistportalen vises som privatister og med en betalingsstatus i PAD.

Seddel viser til at kandidaten har valgt å betale kontant. E-post er sendt med betalingsinformasjon.

Bankkort kommer i flere farger. Når bankkortet er grønt er betalingen registrert.

Konvolutt betyr at de har valgt å få tilsendt faktura. Det er prøvestedene som må sende faktura.

Når du holder musepekeren over ikonene, vil du se for eksempel dato og klokkeslett for når registreringen er gjort, eller du kan se en DIBS-id om de har betalt med kort.

Det er mulig å legge inn privatister manuelt på samme måte som man legger inn egne elever. Ved å klikke på tannhjulet til høyre kan man velge å Markere som privatist

Om du klikker en gang til på tannhjulet, kan du Opprette betalingsstatus. Du kan også gjøre om privatiststatusen.

Klikk Ja om du vil opprette betalingsstatus for kandidaten.

Klikk på seddelen, velg betalingsmåte og om betalingen er mottatt eller ikke.

Her er det valgt at kandidaten ønsker tilsendt faktura og betalingen er ikke ennå registrert.