Som et alternativ til innlogging med engangskode på SMS, er det mulighet for innlogging med bruk av authenticator-app for administrative brukere. Authenticator-appen er en foretrukken to-faktor innloggingsmetode i forhold til SMS. Dette fordi SMS tidvis kan være litt ustabil og det kan ta litt tid å få frem meldingene. I tillegg er SMS ansett som mindre sikkert enn bruk av authenticator-apper. Bruk av denne metoden forutsetter at brukeren har installert en godkjent authenticator-app på mobiltelefonen, og bruker koden generert i appen for å logge inn.

Ønsker du å benytte deg av denne muligheten, må du aktivere dette inne på "Min profil". For å komme til "Min Profil" klikker du på navnet ditt øverst i høyre hjørne og velger "Edit profile", som vist på bildet under.

Under "Sikkerhet" finner du QR-koden som trengs for å koble til en authenticator-app. Den blir først synlig etter at du har klikket på "Klikk for å generere en QR-kode". Se bildet under.

Når du har gjort dette skal en QR-kode dukke opp. Gjennomfør deretter disse tre stegene: Om du ikke allerede har gjort det, laster du ned en valgfri authenticator app du ønsker å bruke, for eksempel Google Authenticator. Gå inn i appen og skann QR-koden

Steg 1:

Omdu ikke allerede har gjort det, laster du ned en valgfri authenticator app du ønsker å bruke, for eksempel Google Authenticator. Gå inn i appen og skann QR-koden. Se bildet under.

Steg 2:

Skriv inn den sekssifrede koden som dukker opp i autentiseringsappen, f. eks. 752 041 som vist i bildet.

OBS! De sekssifrede kodene på bildene over og under er kun eksempler, og ikke kodene du skal bruke. Du er nødt til å bruke koden som dukker opp i din app til ethvert tidspunkt, ellers vil det ikke fungere. Den sekssifrede koden fornyes hvert 30 sekund. Du vil se en sirkel til høyre for koden som illustrerer hvor lenge koden er gyldig før det dukker opp en ny kode. Pass på at du skriver inn en gyldig kode i "Steg 2" og "Steg 3". Bildet nedenfor har derfor har koden 240 428 da det er koden som var gyldig for den aktuelle brukeren og enheten akkurat da bildet fra steg 2 ble tatt.

Steg 3:

Den sekssifrede koden oppdateres kontinuerlig. På steg 3, skriver du inn en ny kode, hvilken som helst av de andre kodene som dukker opp.

Oppsett av tofaktorautentisering er nå fullført. Neste gang du logger deg inn, logger du deg inn som vanlig med brukernavn og passord. Deretter går du inn i din valgfrie autenticator-app og skriver inn sekssifrede koden som dukker opp i appen, eventuelt klikk "send kode på SMS" om du av en grunn ikke har tilgang på authenticator-appen.