Privatister kan melde seg opp til prøver via:Prøvestedene kan selv publisere hvilke typer prøver som skal legges ut for "offentlig oppmelding". Nedenfor viser vi hvordan du kan gjøre dette:


1. Opprett påmeldingsliste

Prøvestedene legger ikke ut konkrete prøver, men påmeldingslister. F.eks. kan man legge ut påmeldingsliste for "Muntlig A1/A2". Kandidatene melder seg da opp til å ta en muntlige prøve på nivå A1/A2. Når alle påmeldinger er registrert på påmeldingslisten, er det da opp til prøvestedet å opprette nok muntlige eksamener og deretter fordele de påmeldte kandidatene på disse.2. Registrer pris 

Registrer prøvestedet priser for denne typen prøver. Ved skriftlige prøver må det registreres priser for hovedprøve og for enkeltvise delprøver. 


3. Publiser

Inne på påmeldingslisten velg fanen Publiseringsalternativer. Velg Norskprøven.no og lagre Påmeldingslisten. Påmeldingslisten vil nå være tilgjengelig for påmelding på privatistportalen.NB. Husk at prøvestedet må ha registrert betalingsinformasjon i innstillingene for prøvestedet. Om ikke det er gjort noen valg for ønsket betalingsløsning, vil ikke kandidatene få fullført påmeldingen.


Hvis prøvestedet har satt et maksimalt antall plasser på påmeldingslisten, vil det ikke være mulig for privatistene å melde seg på når prøven er full. Det vil også være en visning av hvor mange ledige plasser det er igjen på påmeldingssiden. 


NB! Om flere kandidater holder på med påmeldingen samtidig, kan det tenkes at maksimumsantallet blir oversteget. Du kan senke maks antall plasser om det er kritisk for deg at antallet ikke blir høyere. 


Det er også mulig å avpublisere påmeldingslistene. Da er det bare å gå på Publiseringsalternativer og velge Ingen kanalerBetalingsløsning

Om prøvestedene ønsker det, kan det tas i mot betaling med VISA direkte i påmeldingsløsningen for privatistene. PAD administrerer betalingen av prøveavgiften, dersom prøvestedet har inngått en avtale om nettbasert betalingsformidling med DIBS. Registrer en henvendelse her på portalen om dere ønsker informasjon om nettbasert betalingsformidling. Prøvestedet kan også selv administrere innkreving av privatistgebyret, med enten faktura, kontant betaling eller utsending av faktura.